Sağlıktaki başarıdan belediyeciliğe: Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol vizyon projelerini TVNET’te anlattı
Yerel seçimlere sayılı günler kala tüm Türkiye belediye başkan adaylarının projelerini yakından takip ediyor.
Demirkol, sağlık alanında elde ettiği başarıları Bolu’nun belediyecilik hizmetlerine taşımayı amaçladığını belirtti. Altı yıl boyunca Bolu’da sağlık müdürü olarak görev yapmış olan Demirkol, pandemi dönemi dahil olmak üzere sağlık sektöründeki ilerlemeleri belediye hizmetlerine aktararak özellikle sosyal hizmetler, ulaşım, kentsel dönüşüm, turizm ve sanat alanlarında yenilikler yapmayı hedeflediğini ifade etti.
Bolu’nun en acil sorunlarından birinin ulaşım olduğunu belirten Demirkol, özellikle öğrenci şehri olan Bolu’da, toplu taşıma, trafik karmaşası ve otopark yetersizliği gibi sorunların hızla çözülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kentsel dönüşüm projelerinin hızlandırılması ve sanayi alanında istihdamı artırıcı adımların atılması gerektiğini ifade etti.
Üniversite öğrencileri ve gençlerin Bolu’da karşılaştıkları sorunlara odaklanan Demirkol, ulaşım ve sosyal hayatın geliştirilmesi için somut adımlar atacaklarını belirtti. Gençlerin sosyal hayatını zenginleştirecek projeler arasında kütüphaneler, konserler ve festivallerin yer alacağını ifade etti.
Üniversite öğrencilerimizi şehre para kazandıran bir grup olarak görmüyoruz. Onlara geleceğe kazandırmamız gereken bir grup olarak görüyoruz. Öğrencilerimiz ulaşım noktasında çok sıkıntılılar. Bunun bir an önce toplu taşıma anlamında, ücretler anlamında çözülmesi gerektiğini söylüyorlar. Bizim belediye olarak burada sübvanse edip hat sahiplerinin de mağdur etmeden bir sistemi oturtmamız lazım. Birçok noktadan önemli noktalara hastane gibi önemli noktalara hattımız yok. Maalesef burada ulaşım en önemli sıkıntıları. Diğer problemleri de sosyal hayat. Beşten sonra kütüphaneler noktasında sıkıntımız var şehirde. Biz bu kütüphaneleri hızlı bir şekilde açacağız. Onların sosyal aktivitelerini kolaylaştırıcı, onları rahatlatıcı konserlerle, festivallerle ama sanatla da bilimle de entegre edilmiş bir sosyal hayat onlara vadediyoruz. Bu noktada gençlerimiz çok gayretliler. Bilim noktasında da üniversitemizde 16 fakültemiz var. Fakat bazı fakültelerimizin belirli eksikleri var. Kapsül 14 projesiyle de onların bilimsel çalışmalarını rahatlatıcı, sosyal hayatlarını rahatlatıcı planlamalar yapıyoruz. Bu bağlamda öğrenciler kendilerinin mutlu olacakları bir döneme girecekler.
Bolu’nun spor ve turizm potansiyelini artıracak yeni stadyum projesinden bahseden Demirkol, ayrıca akıllı kent projeleriyle Bolu’nun dijitalleşme sürecini hızlandırmayı hedeflediğini belirtti. Turist sayısını artırırken, sığınmacı sorununa da duyarlı ve etkili çözümler üreteceklerini vurguladı.
Demirkol, emekliler ve kadınlar için özel projeler geliştireceklerini açıkladı. Emeklilere yönelik olarak “Vefa Kart” sistemi ve kadınlara yönelik istihdam projeleri, kooperatif destekleri ve kreş hizmetleri gibi adımlarla toplumun her kesimine dokunacak bir yönetim anlayışını benimseyeceklerini ifade etti.
Organize sanayimiz var istihdam noktasında bazen işçi bulamadığı oluyor. Burada da ev hanımlarımız ve çalışmak isteyen anneler burada o organize sanayideki iş yerleri maalesef işte çalışma noktasında gerekli kolaylığı sağlayamıyor. Belediyede en önemli kolaylık onlar için kreş. Akşam mesai bitirdiğinde çocuklar okuldan geldiğinde maalesef oradaki boşlukta çocuklar herhangi bir yere bırakılamıyor. O sebeple çalışamayan çok fazla ev hanımı var. Biz bu bağlamda nöbetçi kreşlerimizle 7/24 yine rezervasyonla çalışan kreşlerimizle onların iş hayatına katılımlarını kolaylaştırmak istiyoruz. İhtiyaç sahibi anneler için gündüz kreşlerimizi hayata geçirmek istiyoruz. Onların evde ve mahalle konaklarında da üretime katkı sağlamalarını ve ürettikleri el işi ürünleri de belediye olarak satın alıp yine İstanbul, Ankara arasında çok önemli bir geçiş güzergahı olan Bolu’muzda yine tüm vatandaşlarımıza tüm müşterilerimizle buluşturmak istiyoruz. Bu bağlamda aile yaşam merkezini çok önemsiyoruz.
Kadınlarımız, çocuklarımızla birlikte akşam beşten sonra etüt merkezlerimizle aile yaşam merkezlerinde ve mahalle konaklarında çocukları güvenli alanda oynarken orada sosyal hayata katılsınlar istiyoruz. Ailelerin hem gelirlerini arttırmaya hem de giderlerini azaltmaya ve hayatın her safhasında var olan bir belediye olmaya çalışıyoruz.”
Şehrimizin güvenli hale gelmiş olması sığınmacılarla ilgili bir sorun noktasında bizim düşüncemizdi. Fakat bu söylemler yani şu anki belediyenin yapmış olduğu söylemler, herhangi bir sığınmacı sayısını azaltmadı. Toplamda artış var. Ve Türkiye’de de yine Suriyeli sığınmacılar sayısında da Bolu’daki azalış diğerlerine göre daha az kaldı. Burada görüyoruz ki bu söylemler sığınmacıları azaltmıyor. Ortaya koyulmuş olan su faturalarının çok yüksekten alma, nikahlarda işte 100 bin TL gibi fiyat alma uygulamalarının hiç gerçekleşmediğini görüyoruz. Bunların şov amaçlı söylendiğini görüyoruz. Bu söylemler faydadan çok zarar getiriyor. Bunu söylemeyen, bunu konuşmayan illerin sayıyı daha çok azalttığını görüyoruz. Biz bu hassasiyeti en üst seviyede koruyacağız ve bu hassasiyetle birlikte sayının azalması için İçişleri Bakanlığımızla gerekli çalışmaları beraber yapacağız. Fakat çok söyleyip az iş yapmak ve bu noktada şova yönelik işler yapmak biz de mülteci sayısını azaltmadı. Turist sayısını azalttı ve ilimizde esnafların bununla ilgili ciddi sıkıntıları var. Biz turizm kenti olmak istiyoruz. Spordan sağlığa, turizmde yol almak istiyoruz. Fakat bu söylemlerin turizmi baltaladığını, turist sayısının azalttığını, Bolu’nun gelirini azalttığını görüyoruz.